Obměna bytových vodoměrů

03.05.2017 15:49

Výměna starých vodoměrů za nové s možností rádiového odečtu (bez nutnosti vstupu do bytů), proběhne ve dnech 2.- 9.5.2017. Každý člen družstva musí této obměně věnovat jeden pracovní půlden a vydržet doma. O obměně rozhodla ČS konaná v květnu 2016. Zároveň budou opraveny stupačky tak, aby bylo odstraněno tzv. "utopení vodoměrů v šachtách".

- Nové vodoměry zabrání svévolné výměně vodoměrů v bytech, protože vyměněné nebo poškozené nebudou zachyceny při rádiových odečtech (a bude se zjišťovat proč).

- Pro domácnosti zůstane možnost provádět vlastní kontrolní odečty.

- Při realizaci obměny budou zjištěny byty, ve kterých není dodržena norma velikosti přístupových otvorů do šachty. V těchto bytech bude při nejbližší obměně "stupaček" stavebně upraven přístup do šachty, na náklady nájemníka.

- V případě znemožnění obměny vodoměrů nepřítomností nájemníka v bytě (obměna je dána zákonnou vyhláškou), budou vodoměry obměněny v náhradním termínu na náklady nájemníka a do doby realizace výměny budou byty na stejné stupačce bez vody (důsledek hrubého porušení povinností člena dužstva dle stanov). Pevně věříme, že takového člena družstva mezi sebou nemáme.

                                                        Představenstvo družstva